OP JE LIJF GESCHREVEN

BIKEFITTING
Een goede houding op de fiets oftewel fysieke ergonomie is cruciaal, ongeacht waarvoor de fiets wordt gebruikt. Optimaal is een zorgvuldige balans tussen kracht, efficiëntie, weerstand en comfort. Dat kan blessures voorkomen en verhoogt het rendement en comfort tijdens het fietsen.
Onze Bikefitting Static Measuring Jig biedt een snelle en doeltreffende manier om de bijpassende fiets te vinden -of u de fiets wilt gebruiken voor woon-werk of op hoog niveau wedstrijden rijdt- op basis van nauwkeurige en reproduceerbare anatomische metingen van de fietser.
Met een input van slechts 10 metingen vertaalt deze fitting de lichaamsafmetingen van de fietser naar fietsafstellingen voor alle soorten disciplines en voorkeuren.
Dit systeem biedt niet alleen de getallen om een maatwerk frame te bouwen, maar vertaalt deze getallen naar meer dan 60 merken en 3000 frames zodat de ideale framemaat bepaald en berekend kan worden. Zo werken we aan de fiets die op uw lijf geschreven is.
Bikefitting.com bestaat al meer dan 27 jaar en is onderdeel van Team Shimano.

SHOE CLEAT ADJUSTER
Met deze tool kunnen de schoenplaten correct ingesteld worden. De functies van de Shoe Cleat Adjuster zijn:

  • Zodanig plaatsen van de schoenplaten dat de bal van de voet exact boven de as van de pedaal komt, waardoor er een optimale krachtoverbrenging wordt gerealiseerd.
  • Via de schoenplaten wordt ook de stand van de voeten op het pedaal ingesteld en zo wordt een eventuele verdraaiing van het onderbeen voorkomen.
  • Doordat de bal van de voet exact boven de pedaalas staat, wordt de pedaalslag geoptimaliseerd wat leidt tot een soepeler pedaaltred.
  • Het positioneren van de bal van de voet exact op het midden van de pedaal reduceert de kans op het krijgen van een branderig gevoel onder de voetzolen.

VOETMETING | INLEGZOLEN
Een verwaarloosd deel van ons lichaam zijn wel de voeten. Een perfecte houding, een goede krachtoverbrenging, efficiëntie en het voorkomen van blessures of ongemakken begint bij dit lichaamsdeel. Met een meting van het SQlab step & fitsysteem kunnen we de juiste inlegzolen bepalen, zodat de voet in de correcte positie wordt geplaatst. Goed aansluitende voetzolen zorgen voor een goede drukvlakverdeling en voorkomen dat je gaat zwalken met je knieën.

ZADELMETING
Een van de ongemakken die tijdens het fietsen kan optreden is zadelpijn. Dit kan het fietsplezier danig verpesten.
Met het zadelbreedtesysteem van SQlab wordt de juiste maat zadel nauwkeurig vastgesteld.
De afstand tussen de zitbotjes wordt gemeten en daarmee wordt de optimale zadelbreedte bepaald.
Iedereen is anders. Alle SQlab-zadels zijn daarom tot in 4 verschillende breedtes verkrijgbaar. Daardoor kan er gegarandeerd worden dat er altijd een zadel is, waarbij de zitbotjes volledig door het zadel ondersteund worden. Op deze manier kunnen de gevoelige delen van man en vrouw effectief ontzien worden.
De met SQlab active-technologie uitgeruste zadels maken het mogelijk, dat het bekken op een anatomisch correcte manier kan meebewegen met de trapbeweging van de fietser. De rondere, meer vloeiende trapbeweging die hierdoor ontstaat, vermindert de spanning en druk in de wervelkolom. Dat resulteert op zijn beurt in betere prestaties en minder vermoeidheid. Daarnaast wordt de kans op klachten in met name het onderste deel van de wervelkolom gereduceerd.