BEWUST & GEZOND

Verantwoorde mobiliteit, lekker gezond bewegen, minder stress én een beter humeur.

Mobiliteit legt een flink beslag op de ruimte om ons heen en op de natuur. Als we met z’n allen de auto wat vaker laten staan en de fiets nemen, besparen we op de fiets per kilometer al snel 1 kg CO2-uitstoot. Goed voor het klimaat dus, maar ook voor uw eigen gezondheid. Er is meer ruimte op straat voor bijvoorbeeld groen en spelen. Lekker gezond bewegen in de buitenlucht verlaagt het stressniveau en verbetert het humeur.
Daarbij is de fiets het ideale vervoermiddel voor woon-werk, recreatief en/of sportief bezig te zijn of voor de reislustige globetrotter. De duurzame reiziger ziet meer van mooie steden, gave architectuur, unieke cultuur en prachtige natuur.

Slow movement
Cycling Evers wil mensen meer bewegen om de fiets te nemen. Wij zijn enthousiast om u te begeleiden bij het maken van een bewuste keuze welke fiets het beste bij u past. Dat we hier voor kwaliteit willen gaan is vanzelfsprekend. Kwaliteit en duurzaamheid gaan samen. We zijn tegen verspilling op allerlei fronten. Processen waarbij kwaliteitsproducten worden geproduceerd leiden tot minder verspilling van materialen en energie. Overproductie en buitensporige vormen van transport zijn de gevolgen van een maatschappij waarin de consument van alles meer wil en alles sneller wil hebben. De tegenbeweging is Slow movement. Slow food, slow reading, slow work. Als we een stapje terug doen, wordt ons leven leuker en beleven we alles intenser. Kwaliteit kost tijd en die tijd moeten we nemen…. Bij Cycling Evers vindt u dit terug in de aandacht die we voor u en uw wensen hebben, zowel in de verkoop als reparatie.

Gezonde leefstijl
Omdat we voorstander zijn van een healthy lifestyle kunnen we op voedingsgebied voor de zelfbewuste fietser en ook de sporter een aantal partners aanbevelen waar we mee samenwerken. Neem eens een kijkje op de volgende websites:

THE BROTH BAR
Voedingsdeskundige Charlotte Jungblut verwelkomt u bij the Broth Bar met zelfgemaakte bottenbouillons en heerlijke, biologische slowfood gerechten. Vol liefde en enthousiasme worden er voedingswaren gemaakt die echt goed voor u zijn. Smullen als basis voor uw gezondheid.
> naar The Broth Bar website

DE BISSCHOPSMOLEN
De Bisschopsmolen laat zien hoe men door eenvoud en door terug te gaan naar de essentie onweerstaanbaar lekker eten kunt maken. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke grondstoffen van lokale telers. Voor de Bisschopsmolen is brood bakken een ambacht en daar nemen ze de tijd voor.
> naar de Bisschopsmolen website

GRAINLABS
Grainlabs is een kenniscentrum waar consumenten, graanverwerkers, wetenschappers, mensen uit de zorg en sportdeskundigen kennis delen en samenwerken om granen op een optimale manier te laten floreren in ons voedingspatroon.
> naar de Grainlabs website